Z tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:
Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou) resp. 160 °C (plynovou), značka 4.
Slaninu opékejte na pánvi na středním plameni po dobu 5 minut nebo dokud nebude opečená dokřupava. Nechte vychladnout, zatímco si budete připravovat těsto na závitky.
V malé pánvi na mírném ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte ingredience na náplň a nechte 10 minut mírně osmahnout, až mleté maso zhnědne a propeče se.
Směs by měla být suchá. Nechte vychladnout.
Smíchejte v míse mleté mandle, máslo a MCTprocal®. Mněte prsty, dokud těsto nezíská drobenkovou strukturu.
Přilijte vodu a promíchávejte vařečkou, dokud z těsta nevznikne kompaktní koule.
Použijte pečicí papír velikosti A4, do středu jedné poloviny papíru položte kouli těsta, druhou polovinu papíru přeložte přes těsto, zmáčkněte a válečkem vyválejte, aby vám vznikla placka silná aci 3 mm o průměru cca 12 cm.
Sejměte z povrchu těsta pečicí papír a na jednu polovinu placky rozložte náplň tak, aby na okraji zůstal kousek místa. Okraj navlhčete vodou a těsto přeložte přes náplň. Okraje utěsněte prsty nebo vidličkou.
Položte naplněné těsto na pečicí papír a pečte v troubě dozlatova 20–30 minut.
Stáhnout kartu s receptem na závitky s hovězím masem
MCTprocal® je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem.
Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.