Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Smažená vaječná rýže

  • POMĚR 2 : 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 4 MINUTY

Z tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

15 g
TUKŮ
5.2 g
BÍLKOVIN
2.2 g
SACHARIDŮ
165 kcal
ENERGIE (KALORIÍ)

KROK 1

V misce smíchejte rozšlehané vejce a sezamový olej.

KROK 2

Na středním plameni rozehřejte olivový olej a do pánve přidejte nastrouhaný květák a čínské koření 5, opékejte cca. 1 minutu, dokud květák nezačne hnědnout.

KROK 3

Přesuňte květák na jednu stranu pánve, nalijte rozšlehanou vaječnou směs na druhou stranu pánve a nechte smažit 15–20 sekund, dokud vejce nezačne tuhnout. Vařečkou rozdrobte vejce na malé kousky a smíchejte s květákovou rýží.

KROK 4

Smažte další 2 minuty, aby bylo vejce důkladně osmažené.

Tipy k podávání

  • Květákovou rýži můžete posypat trochou nasekané jarní cibulky.
  • Skvělé s keto kari pokrmy! Např. (jehněčí mleté kari)

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
 

Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 30 g rozšlehaných vajec
  • 6 g sezamového oleje
  • 6 g olivového oleje
  • 50 g strouhaného květáku
  • 2 g čínské směsi 5 koření, např. Schwartz