Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Slané tyčinky

  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 12 TYČINEK (6 PORCÍ)
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10–15 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 10 MINUT

Jedna porce (= 2 tyčinky) obsahuje:

9.2 g
TUKŮ
5 g
MCT
2.7 g
BÍLKOVIN
1.6 g
SACHARIDŮ
100 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou), resp. na 180 °C (plynovou), značka 6.

KROK 2

Smíchejte máslo, lněné semínko a ocet, nechte 2–3 minuty odstát (máslo a lněné semínko dobře promíchejte).

KROK 3

V další misce smíchejte mleté mandle, MCTprocal, kypřicí prášek, Gia pastu, strouhaný sýr a bylinkovou směs.

KROK 4

Smíchejte obě směsi dohromady.

KROK 5

Přidejte rozšlehané vejce a vodu a vařečkou míchejte tak dlouho, dokud nevznikne těsto.

KROK 6

Vyložte plech pečicím papírem.

KROK 7

Pomoci vařečky naplňte směsí plastový sáček, odstřihněte jeden roh o velikosti 1 cm.

KROK 8

Pomocí sáčku vytvarujte z těsta na plech 12 tyčinek o délce 9 cm.

KROK 9

Pečte 10 minut dozlatova.

Tipy k podávání

Skvělé s různými dipy – např. s majonézou, avokádovým nebo sýrovým dipem nebo chilli majonézou

MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 10 g změklého másla
  • 20 g mletých lněných semínek, např. Cold Milled Virginia Harvest
  • 1 g octa
  • 5 g mletých mandlí
  • 48 g MCTprocal™
  • 1 g kypřicího prášku do pečiva bez obsahu sacharidů, např. Barkat
  • 2 g Gia pasty ze sušených rajčat
  • 10 g strouhaného čedaru
  • 3 špetky italské bylinkové směsi
  • 15 g rozšlehaných vajec
  • 25 ml vody