Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:
Předehřejte troubu na 110 °C (horkovzdušnou) resp. 90 °C (plynovou), značka 1/4.
Vložte bílky do velké čisté mísy (ne z plastu).
Pomocí elektrického šlehače na střední obrátky vyšlehejte z bílků tuhý sníh, který po zvednutí metliček šlehače bude držet tvar.
Zvyšte rychlost otáček a přidejte moučkový cukr bez obsahu cukru. Šlehejte dalších 30–40 sekund, dokud sníh nebude opravdu tuhý.
Vyložte plech pečicím papírem. Tužkou si na pečicí papír nakreslete kroužek o průměru asi 8 cm.
Lžící naplňte sníh do velkého zdobicího sáčku s rovnou špičkou.
Do středu nakresleného kroužku vymáčkněte kopeček sněhu a kolem něj udělejte dva kroužky tak, abyste dodrželi předkreslený tvar. Na první kruh pak ze sněhu vytlačte druhý kruh, aby vznikla miska.
Vrchní část pusinky vytvořte tak, že budete zdobicí sáček držet svisle k plechu, jemně ho zmáčknete, vytáhnete sáček směrem nahoru a odsunete, aby se ze sněhu vytvořila špička.
Pečte 90 minut v horkovzdušné troubě nebo 100 minut v běžné troubě, až bude hmota znít po poklepání zespodu křupavě a bude mít světle kávovou barvu.
V misce opatrně smíchejte vyšlehanou šlehačku a K.Yo™.
Lžící naneste na základnu pavlovy.
Pokapejte 2,5 g čokoládového toppingu a posypte strouhanou čokoládou.
Přikryjte náplň vrchním dílem korpusu a zakapejte zbylým čokoládovým toppingem.
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.