Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Pavlova s dvojí čokoládou

  • POMĚR 3: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 90 MINUT

Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

28.2 g
TUKŮ
7.7 g
BÍLKOVIN
1.7 g
SACHARIDŮ
291 kcal
ENERGIE

SNÍH NA KORPUS KROK 1

Předehřejte troubu na 110 °C (horkovzdušnou) resp. 90 °C (plynovou), značka 1/4.

KROK 2

Vložte bílky do velké čisté mísy (ne z plastu).

KROK 3

Pomocí elektrického šlehače na střední obrátky vyšlehejte z bílků tuhý sníh, který po zvednutí metliček šlehače bude držet tvar.

KROK 4

Zvyšte rychlost otáček a přidejte moučkový cukr bez obsahu cukru. Šlehejte dalších 30–40 sekund, dokud sníh nebude opravdu tuhý.

KROK 5

Vyložte plech pečicím papírem. Tužkou si na pečicí papír nakreslete kroužek o průměru asi 8 cm.

KROK 6

Lžící naplňte sníh do velkého zdobicího sáčku s rovnou špičkou.

KROK 7

Do středu nakresleného kroužku vymáčkněte kopeček sněhu a kolem něj udělejte dva kroužky tak, abyste dodrželi předkreslený tvar. Na první kruh pak ze sněhu vytlačte druhý kruh, aby vznikla miska.

KROK 8

Vrchní část pusinky vytvořte tak, že budete zdobicí sáček držet svisle k plechu, jemně ho zmáčknete, vytáhnete sáček směrem nahoru a odsunete, aby se ze sněhu vytvořila špička.

KROK 9

Pečte 90 minut v horkovzdušné troubě nebo 100 minut v běžné troubě, až bude hmota znít po poklepání zespodu křupavě a bude mít světle kávovou barvu.

NÁPLŇ, KROK 1

V misce opatrně smíchejte vyšlehanou šlehačku a K.Yo™.

KROK 2

Lžící naneste na základnu pavlovy.

KROK 3

Pokapejte 2,5 g čokoládového toppingu a posypte strouhanou čokoládou.

KROK 4

Přikryjte náplň vrchním dílem korpusu a zakapejte zbylým čokoládovým toppingem.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Sníh na korpus
  • 30 g vaječného bílku
  • 30 g moučkového cukru bez obsahu cukru, např. Sukrin® Melis
  • Náplň
  • 50 g čokolády K.Yo™
  • 23 g vyšlehané smetany ke šlehání, např. Morrison’s nebo Tesco
  • 1 g strouhané hořké čokolády, např. Lindt 90%
  • 5 g čokoládového toppingu bez cukru, např. Walden Farms