Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Obalované nugetky z tresky

  • POMĚR 2,5: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI (4 NUGETKY)
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 4 MINUTY

Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

43.8 g
TUKŮ
6.2 g
MCT
13.9 g
BÍLKOVIN
2.3 g
SACHARIDŮ
459 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte rostlinný olej ve fritéze na 160 ˚C.

KROK 2

V misce smíchejte vejce, MCTprocal™ a olej, aby vzniklo těsto.

KROK 3

Nakrájejte tresku na 4 stejné dílky a obalte je v těstíčku tak, aby byly celé pokryté a aby se všechno těsto spotřebovalo.

KROK 4

Pomocí kleští vkládejte každý kousek tresky jednotlivě do fritézy. Kousky se nejprve ponoří ke dnu a postupně během smažení budou stoupat nahoru.

KROK 5

Smažte 2 minuty, pak každý kousek obraťte a smažte další 2 minuty.

KROK 6

Vyjměte nugetky kleštěmi z fritézy a před podáváním opatrně oklepejte přebytečný olej. Podávejte s majonézovým dipem.

Tipy k podávání

• Podávejte se solí a octem

MCTprocal® je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem.

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 15 g rozšlehaných vajec
  • 10g MCTprocal®
  • 5 g olivového oleje
  • 60 g syrové tresky, filet ze hřbetu bez kůže
  • 20 g plnotučné majonézy, např. Hellmans
  • *Přibližně 15 g oleje absorbovaného během vaření a započteného do nutričního obsahu