Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Obalované kuřecí nugetky

  • POMĚR 2,3: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI (4 NUGETKY)
  • DOBA PŘÍPRAVY: 15 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 5 MINUT

This recipe makes 1 portion (4 goujons ) which contains:

61.8 g
TUKŮ
9.6 g
MCT
22.9 g
BÍLKOVIN
4.5 g
SACHARIDŮ
666 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte rostlinný olej ve fritéze na 160 ˚C.

KROK 2

Rozmixujte MKD housku na strouhanku, nasypte do misky.

KROK 3

Rozmixujte MKD housku na strouhanku, nasypte do misky.

KROK 4

Smíchejte rozšlehaná vejce s olejem.

KROK 5

Nakrájejte kuřecí maso na 4 kousky, každý kousek obalte v MCTprocal®, pak ve vajíčku s olejem a nakonec ve strouhance. V každém kroku postupujte pečlivě, aby byla celá nugetka obalena. Dbejte na to, aby maso bylo důkladně obaleno a aby všechny tři misky byly nakonec prázdné.

KROK 6

Pomocí kleští vkládejte každý kousek do jednotlivě fritézy, smažte 5 minut.

KROK 7

Vyjměte nugetky kleštěmi z fritézy a před podáváním opatrně oklepejte přebytečný olej. Podávejte s majonézovým dipem.

Náš tip

Ochuťte majonézu trochou mletého kari.

Tipy k podávání

Můžete podávat s rustikálními celerovými hranolkami

MCTprocal® je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 2/3 MKD housky (34 g) (recept obsahuje MCTprocal™)
  • 60 g syrových kuřecích prsou
  • 10g MCTprocal®
  • 20 g rozšlehaných vajec
  • 5 g oleje
  • 20 g plnotučné majonézy, např. Hellman‘s
  • *Přibližně 21 g oleje absorbovaného během vaření a započteného do nutričního obsahu