Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Nachos s omáčkou guacamole

  • POMĚR 3,9: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 25–30 MINUT (BEZ PŘÍPRAVY MKD HOUSKY)
  • DOBA VAŘENÍ: 7–8 MINUT

Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

56.6 g
TUKŮ
5 g
MCT
9.6 g
BÍLKOVIN
4.9 g
SACHARIDŮ
567 kcal
ENERGIE (KALORIÍ)

KROK 1

Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou), resp. na 180 °C (plynovou), značka 6.

KROK 2

Předehřejte rostlinný olej ve fritéze na 180 ˚C.

KROK 3

Nakrájejte tortillu na 8 trojúhelníkových dílků, vložte do košíku fritézy a ponořte do oleje.

KROK 4

Jemně zatřepejte košíkem, aby se jednotlivé kousky neslepily, smažte 1 minutu, pak nachos obraťte a smažte dalších 90 sekund.

KROK 5

Vyjměte košík z fritézy, rozložte nachos na plech vyložený pečicím papírem a posypte strouhanou mozzarellou. Vložte do trouby a pečte 5 minut.

KROK 6

Mezitím si připravte guacamole tak, že zbylé ingredience v misce rozmačkáte vidličkou na požadovanou konzistenci.

KROK 7

Podávejte nachos s omáčkou guacamole.

MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem.
 

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 1 syrová tortilla (viz recept, obsahuje MCTprocal™ )
  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 20 g strouhané mozzarelly
  • 30 g pokrájeného zralého avokáda
  • 20 g plnotučné majonézy, např. Hellman‘s
  • 5 g jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 10 g rajčat, nakrájených nadrobno