Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Mleté hovězí zapečené s lilkem

  • POMĚR 2,1: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 20 MINUT

Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:

44.7 g
TUKŮ
18.1 g
BÍLKOVIN
2.8 g
SACHARIDŮ
486 kcal
ENERGIE (KALORIÍ)

KROK 1

Předehřejte troubu na 190 °C (horkovzdušnou) resp. 170 °C (plynovou), značka 5.

KROK 2

V pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte lilek 2–3 minuty, v polovině doby restování obraťte na druhou stranu, aby změkl a začal hnědnout. Vyjměte lilek z pánve a odložte stranou.

KROK 3

Na stejné pánvi restujte mleté hovězí maso 3–4 minuty do zhnědnutí. Přidejte cibuli, česnekovou pastu a duste do změknutí.

KROK 4

Přidejte rajčatové pyré, bylinky, smetanu a vodu. Duste dál na středním plameni, dokud omáčka nezačne houstnout. Dle chuti přidejte sůl a pepř.

KROK 5

Vyložte zapékací misku polovinou plátků lilku a zalijte masovou směsí. Posypte strouhaným sýrem.

KROK 6

Opakujte krok 5 se zbývajícím lilkem, směsí a sýrem.

KROK 7

Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, dokud se sýr nerozpustí.

Tipy k podávání

Podávejte se zeleninou nebo salátem

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

  • 11 g olivového oleje
  • 60 g lilku nakrájeného na tenké plátky
  • 60 g syrového mletého hovězího masa
  • 10 g cibule, nakrájené nadrobno
  • 1 g česnekové pasty, např. Gia
  • 5 g rajčatového pyré, např. Gia Sun Dried
  • 1 špetka sušené bylinkové směsi
  • 30 g smetany, např. Morrisons/Tesco
  • 20 ml vody
  • 20 g strouhaného čedaru
  • Sůl a pepř na dochucení