Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:
Předehřejte troubu na 190 °C (horkovzdušnou) resp. 170 °C (plynovou), značka 5.
V pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte lilek 2–3 minuty, v polovině doby restování obraťte na druhou stranu, aby změkl a začal hnědnout. Vyjměte lilek z pánve a odložte stranou.
Na stejné pánvi restujte mleté hovězí maso 3–4 minuty do zhnědnutí. Přidejte cibuli, česnekovou pastu a duste do změknutí.
Přidejte rajčatové pyré, bylinky, smetanu a vodu. Duste dál na středním plameni, dokud omáčka nezačne houstnout. Dle chuti přidejte sůl a pepř.
Vyložte zapékací misku polovinou plátků lilku a zalijte masovou směsí. Posypte strouhaným sýrem.
Opakujte krok 5 se zbývajícím lilkem, směsí a sýrem.
Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Tipy k podávání
Podávejte se zeleninou nebo salátem
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.