Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Mexická empanada

  • poměr 2,5 : 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 40 MINUT (VČETNĚ PŘÍPRAVY TORTILLY)
  • DOBA VAŘENÍ: 15 MINUT

Z tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

36.3 g
TUKŮ
5 g
MCT
10.1 g
BÍLKOVIN
4.7 g
SACHARIDŮ
386 kcal
ENERGIE (KALORIÍ)

KROK 1

Předehřejte rostlinný olej ve fritéze na 180 ˚C.

KROK 2

Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej, přidejte všechny ingredience a míchejte, dokud nebude kuře hotové, přibližně 5 minut.

KROK 3

Osmaženou kuřecí směs přemístěte do misky, zakryjte a nechte asi 10 minut vychladnout.

KROK 4

Vychladlou kuřecí směs rozložte na jednu polovinu tortilly tak, aby na okraji zůstal kousek místa.

KROK 5

Okraj navlhčete vodou a přeložte tortillu přes náplň. Okraje přimáčkněte k sobě prsty nebo vidličkou.

KROK 6

Vložte empanadu do košíku fritézy a ponořte do oleje, smažte dozlatova 2–3 minuty.

KROK 7

Vyjměte z fritézy a podávejte.

Tipy k podávání

  • Vyzkoušejte s některým z našich keto dipů.

MCTprocalje potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem.
 

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
 

Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 1 syrová tortilla (viz recept, obsahuje MCTprocal™ )
  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 12,5 g olivového oleje
  • 20 g mletého kuřecího masa
  • 4 g jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 10 g rajčat, nakrájených nadrobno
  • 1 g česnekové pasty, např. Gia
  • 1 g pasty ze sušených rajčat, např. Gia
  • 1 špetka mletého chilli
  • 1 špetka směsi koření na fajitas, např. Schwartz
  • *Přibližně 7 g oleje absorbovaného během vaření a započteného do nutričního obsahu.