Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Krevety v těstíčku (tempuře)

  • POMĚR 1,8: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 4 MINUTY

Z tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

26.2 g
TUKŮ
6.2 g
MCT
12.2 g
BÍLKOVIN
2.5 g
SACHARIDŮ
295 kcal
ENERGIE (KALORIÍ)

KROK 1

Předehřejte olej ve fritéze na 170 ˚C.

KROK 2

V misce smíchejte vejce a MCTprocal™ a přidejte česnekovou pastu a thajské koření, aby vzniklo těsto.

KROK 3

Do těsta přidejte krevety a promíchejte je tak, aby byly dobře pokryté těstem a aby se všechno těsto spotřebovalo.

KROK 4

Pomocí kleští vkládejte každou krevetu jednotlivě do fritézy. Kousky se nejprve ponoří ke dnu a postupně během smažení budou stoupat nahoru.

KROK 5

Smažte 2 minuty, pak každý kousek obraťte a smažte dalších 90 sekund.

KROK 6

Vyjměte krevety z fritézy a před podáváním opatrně oklepejte přebytečný olej.

KROK 7

Podávejte s majonézou.

Tipy k podávání

  • Lahodná příloha k nudlím mooli (viz recept)

MCTprocal® jsou potraviny určené pro zvláštní lékařské účely a musí být používány pod lékařským dohledem.
 

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
 

Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 15 g vajec, rozšlehaných
  • 10g MCTprocal®
  • 1 g česnekové pasty, např. Gia
  • 1 g thajské směsi 7 koření, např. Schwartz
  • 55 g vařených královských krevet
  • 10 g plnotučné majonézy, např. Hellman‘s
  • *Přibližně 10 g oleje absorbovaného během vaření a započteného do nutričního obsahu