Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Kalamáry s omáčkou aioli

  • POMĚR 3 : 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 5 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 4 MINUTY

Z tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

35.6 g
TUKŮ
6.3 g
MCT
8.2 g
BÍLKOVIN
3.7 g
SACHARIDŮ
367 kcal
ENERGIE (KALORIÍ)

OMÁČKA AIOLI: KROK 1

V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku aioli, zakryjte a nechte v lednici před podáváním vychladit.

KALAMÁRY: KROK 1

Předehřejte olej ve fritéze na 180 ˚C.

KROK 2

V misce smíchejte vejce a MCTprocal TM, aby vzniklo těsto.

KROK 3

Do těsta přidejte kroužky olihní a promíchejte je tak, aby byly dobře pokryté těstem a aby se všechno těsto spotřebovalo.

KROK 4

Pomocí kleští vkládejte každý kousek do fritézy jednotlivě. Poznámka: kalamáry se nejprve ponoří ke dnu a postupně během smažení budou stoupat nahoru.

KROK 5

Smažte 2 minuty, pak pomocí kleští obraťte a smažte další 2 minuty.

KROK 6

Vyjměte kalamáry z fritézy a před podáváním opatrně oklepejte přebytečný olej.

KROK 7

Podávejte s vychlezenou omáčkou aioli.

MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem.

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Omáčka aioli
  • 3 g utřeného česneku
  • 22 g plnotučné majonézy, např. Hellmans
  • 1 g šťávy z citronu
  • Sůl a černý pepř na dochucení
  • Kalamáry
  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 15 g rozšlehaných vajec
  • 10g MCTprocal™
  • 30 g kroužků olihně
  • *Přibližně 10 g oleje absorbovaného během vaření a započteného do nutričního obsahu.