Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Jehněčí samosa

  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 40 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 30–40 MINUT

Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:

37 g
TUKŮ
20 g
MCT
9 g
BÍLKOVIN
8 g
SACHARIDŮ
401 kcal
ENERGIE

NÁPLŇ
KROK 1

Na malou pánev nastříkejte olej ve spreji a rozehřejte na mírném ohni. Přidejte jehněčí maso, jarní cibulku, rajčata, papriku, houby, špenát, všechno koření a bylinky a lehce smažte 10 minut, až jehněčí maso zhnědne a propeče se.

KROK 2

Směs by měla být suchá. Nechte vychladnout.

TĚSTO
KROK 1

Smíchejte v míse mleté mandle, máslo a MCTprocal®. Mněte prsty, dokud těsto nezíská drobenkovou strukturu.

KROK 2

Přilijte vodu a promíchávejte vařečkou, dokud z těsta nevznikne kompaktní koule.

KROK 3

Použijte pečicí papír velikosti A4, do středu jedné poloviny papíru položte kouli těsta, druhou polovinu papíru přeložte přes těsto, zmáčkněte a válečkem vyválejte, aby vám vznikla placka silná asi 2 mm o průměru cca 12 cm.

KROK 4

Sejměte z povrchu těsta pečicí papír a na jednu polovinu placky rozložte náplň tak, aby na okraji zůstal kousek místa. Okraj navlhčete vodou a těsto přeložte přes náplň. Okraje utěsněte prsty nebo vidličkou.

KROK 5

Pečte v troubě dozlatova 20–30 minut.

Tipy k podávání

Podávejte s dipy, např. s mátovou nebo kari majonézou

MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Těsto
  • 12 g mletých mandlí
  • 10 g másla
  • 32 g MCTprocal™
  • 5 ml vody
  • Náplň
  • 1–2 stříknutí oleje ve spreji
  • 12 g mletého jehněčího masa
  • 3 g jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 3 g rajčat, nakrájených nadrobno
  • 5 g zelené papriky, nakrájené nadrobno
  • 5 g žampionů, nakrájených nadrobno
  • 5 g nasekaného špenátu
  • Po špetce mletého kari, kurkumy a mletého korinadru