Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:
Na malou pánev nastříkejte olej ve spreji a rozehřejte na mírném ohni. Přidejte jehněčí maso, jarní cibulku, rajčata, papriku, houby, špenát, všechno koření a bylinky a lehce smažte 10 minut, až jehněčí maso zhnědne a propeče se.
Směs by měla být suchá. Nechte vychladnout.
Smíchejte v míse mleté mandle, máslo a MCTprocal®. Mněte prsty, dokud těsto nezíská drobenkovou strukturu.
Přilijte vodu a promíchávejte vařečkou, dokud z těsta nevznikne kompaktní koule.
Použijte pečicí papír velikosti A4, do středu jedné poloviny papíru položte kouli těsta, druhou polovinu papíru přeložte přes těsto, zmáčkněte a válečkem vyválejte, aby vám vznikla placka silná asi 2 mm o průměru cca 12 cm.
Sejměte z povrchu těsta pečicí papír a na jednu polovinu placky rozložte náplň tak, aby na okraji zůstal kousek místa. Okraj navlhčete vodou a těsto přeložte přes náplň. Okraje utěsněte prsty nebo vidličkou.
Pečte v troubě dozlatova 20–30 minut.
Tipy k podávání
Podávejte s dipy, např. s mátovou nebo kari majonézou
MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.