Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Indické máslové kuře

  • POMĚR 4: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 15 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 15 MINUT

Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

62.7 g
TUKŮ
11.7 g
BÍLKOVIN
3.7 g
SACHARIDŮ
626 kcal
ENERGIE

KROK 1

V pánvi na středním ohni rozpusťte máslo s olivovým olejem. Přidejte kuře a za občasného míchání restujte 5 minut.

KROK 2

Přidejte jarní cibulku, zelenou papriku, žampiony, česnekovou pastu a rajčata a za občasného míchání restujte další 2–3 minuty do změknutí.

KROK 3

Přidejte mleté kari, kurkumu a chilli, promíchejte, aby se všechny chuti spojily, a restujte další 1 minutu.

KROK 4

Snižte plamen, vmíchejte smetanu a nechte 2–3 minuty podusit (nemělo by vřít).

KROK 5

Jakmile se omáčka zredukuje, odstavte a podávejte.

Tipy k podávání

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

• Podávejte s květákovou rýží nebo chlebem nán (viz recepty)

Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě.
Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 30 g másla
  • 9 g olivového oleje
  • 40 g syrových kuřecích prsou nakrájených na nudličky
  • 10 g jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 20 g zelené papriky, nakrájené nadrobno
  • 10 g žampionů, nakrájených nadrobno
  • 50 g rajčat, nakrájených nadrobno
  • 1 g česnekové pasty, např. Gia
  • 1 g mletého kari
  • 1 g mleté kurkumy
  • 1 g mletého chilli
  • 55 g smetany, např. Morrisons/Tesco