Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Cuketové krokety se sýrem feta

  • POMĚR 2,9 : 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 20 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 2 MINUTY

Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:

30.3 g
TUKŮ
2.5 g
MCT
6.7 g
BÍLKOVIN
3.7 g
SACHARIDŮ
315 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte olej ve fritéze na 180 ˚C.

KROK 2

Nastrouhanou cuketu vložte do cedníku, vmíchejte sůl a nechte 10 minut, aby sůl vytáhla z cukety vodu.

KROK 3

Po 10 minutách pomocí mačkadla vymačkejte zbytek vody z nastrouhané cukety (konečná hmotnost by měla být 50 g).

KROK 4

Rozmixujte MKD housku na strouhanku.

KROK 5

V míse smíchejte všechny ingredience spolu s cuketou.

KROK 6

Rozdělte směs na dvě části a rukama tvarujte krokety.

KROK 7

Vložte do košíku na smažení a ponořte do oleje, smažte 2 minuty a vyjměte, až budou zlatavé.

Tipy k podávání

Podávejte s omáčkou tzatziki

MCTprocal™ je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Rostlinný olej* vhodný do fritézy – podle pokynů výrobce
  • 100 g nastrouhané cukety
  • 1 g soli
  • 1/2 MKD housky (25 g) (viz recepty s použitím MCTprocal™)
  • 1 g čerstvého koriandru, nasekaného nadrobno
  • 1 g čerstvé máty, nasekané nadrobno
  • 2 g jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 10 g strouhaného sýru feta
  • 1 g česnekové pasty, např. Gia
  • *Přibližně 20 g oleje absorbovaného během vaření a započteného do nutričního obsahu.