Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Čokoládový dortík

  • POMĚR 2,5: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 2 PORCE
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 10 MINUT

Z tohoto receptu připravíte 2 porce, z nichž každá obsahuje:

27.3 g
TUKŮ
7.5 g
MCT
6.8 g
BÍLKOVIN
4 g
SACHARIDŮ
289 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou) resp. 160 °C (plynovou), značka 4.

KROK 2

V misce smíchejte máslo se sladidlem, až vznikne hladká pasta.

KROK 3

Přidejte MCTprocal®, mleté mandle, čokoládu v prášku, kypřicí prášek bez obsahu sacharidů a vše důkladně promíchejte.

KROK 4

Přimíchejte vodu, K.Yo™ a vejce a míchejte, dokud nevznikne hladká směs.

KROK 5

Rozdělte směs do dvou formiček o průměru 8 cm.

KROK 6

Formičky položte na plech a pečte v troubě 8 minut. Střed by měl zůstat měkký a lepkavý.

Tipy k podávání

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

Podávejte s vanilkovým krémem (viz recept) nebo šlehačkou

K.Yo™ a MCTprocal™ jsou potraviny určené pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 12 g másla
  • 8 g granulovaného sladidla, např. Sukrin® Gold
  • 24 g MCTprocal®
  • 24 g mletých mandlí
  • 1 g čokolády v prášku, např. Dr. Oetker Fine Dark Cocoa Powder
  • 2 g kypřicího prášku do pečiva bez obsahu sacharidů, např. Barkat
  • 10 g rozšlehaných vajec
  • 50 g čokolády K.Yo™
  • 20 ml vody