Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Čokoládový donut

  • POMĚR 3: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 8 MINUT

Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

24.5 g
TUKŮ
6.3 g
MCT
5.1 g
BÍLKOVIN
2.9 g
SACHARIDŮ
253 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte rostlinný olej ve fritéze na 150 ˚C.

KROK 2

V misce smíchejte mleté mandle, MCTprocal a kypřicí prášek.

KROK 3

Přidejte máslo, vejce, vanilkovou esenci a sladidlo, promíchávejte vařečkou, dokud nevznikne tuhé těsto.

KROK 4

Namočte si konečky prstů ve vodě (aby se vám těsto nelepilo na ruce) a vytvarujte z těsta kouli.

KROK 5

Opatrně vložte do fritézy, aby na vás nevystříkl horký olej.

KROK 6

Smažte dozlatova 3 minuty z každé strany – donut se nafoukne a bude v olej plavat, takže může být potřeba jej přibližně po 1 minutě opatrně potopit zpět do oleje, aby se osmažil ze všech stran.

KROK 7

Vyložte plech papírovou kuchyňskou utěrkou, vyjměte donut z fritézy pomocí děrované naběračky, aby z něj okapal olej, položte na plech a nechte vychladnout.

KROK 8

K plnění donutů si vytvořte malým nožíkem otvor kdekoli po obvodu donutu na úrovni bílé linky mezi osmaženou horní a spodní částí.

KROK 9

Naberte do zdobicího sáčku K.Yo™ a naplňte donut.

KROK 10

Donut se po naplnění K.Yo™ nafoukne a můžete jej podávat.

Náš tip

Donuty nejlépe chutnají ihned po usmažení, ale ve vzduchotěsné nádobě vydrží i delší dobu.

Tipy k podávání

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné. Obalte donut v moučkovém cukru bez obsahu cukru, např. Sukrin® Melis, aby byl na povrchu sladký.

K.Yo™ a MCTprocal™ jsou potraviny určené pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Podle pokynů výrobce: Rostlinný olej* vhodný do fritézy
  • 6 g mletých mandlí
  • 10g MCTprocal
  • 0,5 g kypřicího prášku do pečiva bez obsahu sacharidů, např. Barkat
  • 5 g rozpuštěného másla
  • 2 kapky tekutého sladidla, např. Hermesetas
  • 2 kapky vanilkové esence
  • 8 g rozšlehaných vajec
  • 20 g čokolády K.Yo™