Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:
Předehřejte rostlinný olej ve fritéze na 150 ˚C.
V misce smíchejte mleté mandle, MCTprocal a kypřicí prášek.
Přidejte máslo, vejce, vanilkovou esenci a sladidlo, promíchávejte vařečkou, dokud nevznikne tuhé těsto.
Namočte si konečky prstů ve vodě (aby se vám těsto nelepilo na ruce) a vytvarujte z těsta kouli.
Opatrně vložte do fritézy, aby na vás nevystříkl horký olej.
Smažte dozlatova 3 minuty z každé strany – donut se nafoukne a bude v olej plavat, takže může být potřeba jej přibližně po 1 minutě opatrně potopit zpět do oleje, aby se osmažil ze všech stran.
Vyložte plech papírovou kuchyňskou utěrkou, vyjměte donut z fritézy pomocí děrované naběračky, aby z něj okapal olej, položte na plech a nechte vychladnout.
K plnění donutů si vytvořte malým nožíkem otvor kdekoli po obvodu donutu na úrovni bílé linky mezi osmaženou horní a spodní částí.
Naberte do zdobicího sáčku K.Yo™ a naplňte donut.
Donut se po naplnění K.Yo™ nafoukne a můžete jej podávat.
Náš tip
Donuty nejlépe chutnají ihned po usmažení, ale ve vzduchotěsné nádobě vydrží i delší dobu.
Tipy k podávání
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné. Obalte donut v moučkovém cukru bez obsahu cukru, např. Sukrin® Melis, aby byl na povrchu sladký.
K.Yo™ a MCTprocal™ jsou potraviny určené pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.