Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Čokoládový dezert Eton Mess

  • POMĚR 3: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 90 MINUT

Podle tohoto receptu připravíte 1 porci, která obsahuje:

29.7 g
TUKŮ
7.6 g
BÍLKOVIN
2.4 g
SACHARIDŮ
307 kcal
ENERGIE

SNÍH NA KORPUS KROK 1

Předehřejte troubu na 90 °C (horkovzdušnou i plynovou), značka 1/4.

KROK 2

Vložte bílky do velké čisté mísy (ne z plastu).

KROK 3

Pomocí elektrického šlehače na střední obrátky vyšlehejte z bílků tuhý sníh, který po zvednutí metliček šlehače bude držet tvar.

KROK 4

Zvyšte rychlost otáček a přidejte moučkový cukr bez obsahu cukru. Šlehejte dalších 30–40 sekund, dokud sníh nebude opravdu tuhý.

KROK 5

Na dezertní lžičku naberte kopeček směsi. Pomocí druhé lžičky seškrábněte kopeček na pečicí papír, aby se vytvořil oválek.

KROK 6

Pečte 90 minut v horkovzdušné troubě nebo 100 minut v běžné troubě, až bude hmota znít po poklepání zespodu křupavě a bude mít světle kávovou barvu.

NÁPLŇ KROK 1

Rozlámejte upečené pusinky na větší kousky.

KROK 2

V misce opatrně smíchejte vyšlehanou smetanu s K.Yo, pokrájenými malinami a kousky pusinek.

KROK 3

Posypte strouhanou hořkou čokoládou.

K.Yo je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Sníh na korpus
  • 20 g vaječného bílku
  • 20 g moučkového cukru bez obsahu cukru, např. Sukrin® Melis
  • Náplň
  • 60 g čokolády K.Yo™
  • 22 g vyšlehané smetany ke šlehání, např. Morrison’s nebo Tesco
  • 1 g strouhané hořké čokolády, např. Lindt 90%
  • 15 g pokrájených malin