Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Čokoládová panna cotta

  • POMĚR 3: 1
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 5–10 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 3 HODINY (CHLAZENÍ)

Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:

22.2 g
TUKŮ
5.3 g
BÍLKOVIN
2 g
SACHARIDŮ
229 kcal
ENERGIE

KROK 1

Ponořte želatinu na 3–4 minuty do studené vody, aby změkla.

KROK 2

Mezitím v kastrůlku 2–3 minuty na mírném plameni pomalu ohřívejte čokoládu K.Yo™, až výrazně zřídne.

KROK 3

Přidejte smetanu a vodu, důkladně promíchejte, aby se vše spojilo (směs by neměla vřít). Když je směs dostatečně ohřátá, odstavte.

KROK 4

Vymačkejte z želatiny přebytečnou vodu a vmíchejte do směsi, aby se zcela rozpustila. Směs po přidání želatiny mírně zhoustne.

KROK 5

Nastříkejte do formy olej ve spreji, vlijte směs, zakryjte a nechte v lednici 3 hodiny chladit.

KROK 6
Podávejte s malinami

Náš tip

Připravte si malinový rozvar/omáčku:

V kastrůlku na mírném ohni zahřejte maliny s jednou polévkovou lžící vody a trochou sladidla, až ovoce změkne a získá džemovou konzistenci.

Čokoláda K.Yo™ je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • 1 g (1/2 plátku) želatiny
  • 50 g čokolády K.Yo™
  • 15 g smetany, např. Morrisons/Tesco
  • 5 ml vody
  • 1 stříknutí oleje ve spreji
  • 13 g malin