Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:
Ponořte želatinu na 3–4 minuty do studené vody, aby změkla.
Mezitím v kastrůlku 2–3 minuty na mírném plameni pomalu ohřívejte čokoládu K.Yo™, až výrazně zřídne.
Přidejte smetanu a vodu, důkladně promíchejte, aby se vše spojilo (směs by neměla vřít). Když je směs dostatečně ohřátá, odstavte.
Vymačkejte z želatiny přebytečnou vodu a vmíchejte do směsi, aby se zcela rozpustila. Směs po přidání želatiny mírně zhoustne.
Nastříkejte do formy olej ve spreji, vlijte směs, zakryjte a nechte v lednici 3 hodiny chladit.
Náš tip
Připravte si malinový rozvar/omáčku:
V kastrůlku na mírném ohni zahřejte maliny s jednou polévkovou lžící vody a trochou sladidla, až ovoce změkne a získá džemovou konzistenci.
Čokoláda K.Yo™ je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.