Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  • PODLE RECEPTU PŘIPRAVÍTE: 1 PORCI
  • DOBA PŘÍPRAVY: 20 MINUT
  • DOBA VAŘENÍ: 20 MINUT

Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:

25 g
TUKŮ
12.5 g
MCT
6 g
BÍLKOVIN
5 g
SACHARIDŮ
269 kcal
ENERGIE

KROK 1

Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou) resp. 160 °C (plynovou), značka 4.

ZÁKLAD
KROK 1

V misce smíchejte máslo, mleté mandle a MCTprocal. Mněte prsty, dokud těsto nezíská drobenkovou strukturu.

KROK 2

Přilijte vodu a promíchávejte vařečkou, dokud těsto nebude kompaktní.

KROK 3

Do malé formy na koláč o průměru 7,5 cm s vyjímatelným dnem nastříkejte olej ve spreji a rozložte směs rovnoměrně po celé ploše. Přimáčkněte k formě.

NÁPLŇ
KROK 1

Smíchejte krémový sýr, vejce, vanilkovou esenci a tekuté sladidlo v hladkou krémovou náplň.

KROK 2

Rovnoměrně rozetřete na těsto a pečte 20 minut.

KROK 3

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

KROK 4

Uvolněte z formy dno a vyjměte cheesecake.

Tipy k podávání

Podávejte se šlehačkou nebo s ovocem

Můžete použít esence různých příchutí

Pokapejte sirupem Da Vinci bez obsahu cukru

MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.

Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.

  • Základ
  • 3 g másla
  • 4 g mletých mandlí
  • 20g MCTprocal™
  • 5 ml vody
  • 1–2 stříknutí oleje ve spreji
  • Náplň
  • 16 g krémového sýra, např. plnotučný sýr Philadelphia
  • 6 g smetany
  • 12 g rozšlehaných vajec
  • 2 g vanilkové esence
  • 1–2 kapky tekutého sladidla, např. Hermesetas