Tento recept na ketogenní pokrm obsahuje přibližně:
Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou) resp. 160 °C (plynovou), značka 4.
V misce smíchejte máslo, mleté mandle a MCTprocal. Mněte prsty, dokud těsto nezíská drobenkovou strukturu.
Přilijte vodu a promíchávejte vařečkou, dokud těsto nebude kompaktní.
Do malé formy na koláč o průměru 7,5 cm s vyjímatelným dnem nastříkejte olej ve spreji a rozložte směs rovnoměrně po celé ploše. Přimáčkněte k formě.
Smíchejte krémový sýr, vejce, vanilkovou esenci a tekuté sladidlo v hladkou krémovou náplň.
Rovnoměrně rozetřete na těsto a pečte 20 minut.
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Uvolněte z formy dno a vyjměte cheesecake.
Tipy k podávání
Podávejte se šlehačkou nebo s ovocem
Můžete použít esence různých příchutí
Pokapejte sirupem Da Vinci bez obsahu cukru
MCTprocal je potravina určená pro zvláštní lékařské účely a musí se používat pod lékařským dohledem. Tento recept byl sestaven speciálně pro použití při ketogenní dietě. Údaje o alergenech a další informace o výrobku naleznete na etiketách.
Vždy se poraďte se svým dietologem, co je pro vás vhodné.